Ankomsten: Teater & utställning & eget skapande på en gång!

Ankomsten: Teater & utställning & eget skapande på en gång!

En av Dunkers sommarutställningar är Lost Things av den australiensiska konstnären och författaren Shaun Tan. Med en alldeles egen bildvärld har han erövrat beundrare över hela världen.

Denna sommar ger vi besökare en alldeles extra upplevelse under utställningstiden genom att visa teaterföreställningen Ankomsten med TEATERi som är deras tolkning av Shaun Tans bok med samma namn. Föreställningen har fått lysande kritik för sin scenografiska idé och speciella tilltal och visas nu under sommarlovet i samband med Passage gatuteaterfestival.

Handling: Efter en kall båtfärd kliver en man, en pappa ut i en främmande stad. Ensam i en värld där språket är obegripligt och han har svårt att tolka vad och hur man ska vara för att passa in. Allt han äger är resväskan och fotografiet i fickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Långsamt, långsamt börjar hans resa in i en annan värld. Fullt av smått komiska situationer uppstår. Han lär sig språk, hittar ett jobb, får vänner men drömmen om att återvända hem till familjen finns där hela tiden, starkare och starkare..

Föreställningen den 27/7 spelas 13.00, den 28/7 spelas föreställningen 13.00 & 17.00.

Speltid: 75 min

Målgrupp: alla från ca 10 år -110år

Plats: I sommarutställningen Lost Things av Shaun Tan, Dunkers kulturhus.

Entré: gratis för alla.

Förbokning av biljetter from 1/6 på telefon 042 107400, Dunkers reception.

Berätta i bild om din egen ankomst i samband med föreställningen! I vår verkstad har du möjlighet att i olika material berätta om din egen ankomst. Det kan vara allt från ankomsten till ny klass, nytt jobb, ny skola till att komma till ett helt nytt land. Hur skulle du vilja berätta i bilder om det? Från kl 12-17, under föreställningsdagarna den 27-28/7, finns vi och en massa material i verkstan – kom och berätta och skapa!