BIBU- I am her(e)

BIBU- I am her(e)

BIBU-festivalen ger “I am her(e). En föreställning från 11 år.

Ara har skolkat väldigt länge nu. För hon har fått ett eget rum av Virginia Woolf. En miljard followers på Youtube, Musical.ly och Instagram ser vad hon gör därinne. Hon kan resa varsomhelst i världen men det behöver hon inte. Hon kan säga vad som helst men det gör hon inte. Istället sminkar hon sig och bevisar att hon är bäst i världen på lip-sync. I hennes rum kan hon göra vad som helst, för hennes rum har fler än fyra väggar.

Denna humoristiska och existentiella flickkoreografi, med projektioner och videokonst, tar publiken med på en resa mellan olika rum. In i Aras eget flickrum, ut i Youtube-rummet och in i hennes inre mentala rum. Kanske öppnar hon nya rum i dig. En miljard följare kan inte ha fel …

Flickrummet har historiskt sett varit en plats för flickan att dra sig tillbaka till för att slippa bli betraktad och bedömd. Idag däremot är flickrummet på Youtube en plats att exponera sig själv och i allra högsta grad bli betraktad. PotatoPotato låter nu Youtube-tjejen bestämma dramaturgi och estetik. För vilken feministisk historieskrivning skapas i vloggarnas Ullared Hauls, smink-tutorials, Musical.ly-klipp och ändlösa vloggdagböcker?

I rollerna: Maria Grudemo El Hayek. Grupp: PotatoPotato. Scenkonst Regi: Linda Forsell. Koreografi: Lisen Ellard. Videokonstnär: Brynhildur Þórarinsdóttir. Regiassistent: Klara Jutterdal. Scenografi/kostym: Linda Forsell.

Spelplats: Konsertsalen, Dunkers kulturhus.

Biljetter bokas via Helsingborgs stadsteater. Biljetter säljes även över disk på Dunkers kulturhus.

Läs mer om hela festivalen på www.bibu.se. Arrangörer: BIBU i samarbete med Hasab, Helsingborgs stadsteater, Dunkers Kulturhus och Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stad.