BIBU- Oorlog

BIBU-festivalen ger “Oorlog”. Föreställning från 6 till 12 år.

En ballong som luften sakta pyser ur. Små helikoptrar som faller ner från ett träd. En droppande dusch. En publik som skjuter och tre soldater på rullskridskor som svårt chockade pratar baklänges. Tre soldater som befinner sig i en bisarr, obegriplig värld klarar helt enkelt inte av situationen: ”Vi önskar att vi hade något vettigt att säga. Förlåt. Men kriget är för svårt, även för oss. Vi är här bara för syns skull.”

“Oorlog” (Krig) är ett ofattbart ämne som angår alla. Barn bildar sig en egen uppfattning, men hur mycket de vuxna än försöker lyckas de ändå inte få fram bra svar på barnens frågor. Så därför kastar Jetse Batelaan och hans tremannaensemble från den holländska teatergruppen Artemis, sig ut och skapar en virtuos och absurd pjäs som balanserar på en knivsegg. En stor del av pjäsen skapas av scenografin, ensemblens fjärde scenkonstnär, som är full av illvilja och ondskefulla tricks och ger precis lika lite skydd för skådespelarna som de skulle ha i ett konfliktområde i verkliga livet.

Grupp: Theater Artemis. Regissör: Jetse Batelaan. Scenografi: Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek.

Spelplats: Lillan, Helsingborg stadsteater.

Biljetter bokas via Helsingborgs stadsteater. Biljetter säljes även över disk på Dunkers kulturhus.

Läs mer om hela festivalen på www.bibu.se. Arrangörer: BIBU i samarbete med Hasab, Helsingborgs stadsteater, Dunkers Kulturhus och Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stad.