BIBU-   Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid

BIBU- Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid

BIBU-festivalen ger “Törnrosa- Den enda sanna kärlekens tid”. En föreställning från 13-15 år. “Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid” är en pjäs om romantik, taktik, tidsanda och det mod som krävs för att våga älska.

Pjäsen tar sin början när den undersköna prinsessan Törnrosa har sovit i hundra år, och nu ska väckas till liv igen av ”den enda sanna kärlekens kyss”. Men någonting är fel. Var är prinsen? Inte kan det väl vara så att han har ändrat sig? Jo, tänk det kan det. Han har nämligen träffat Elin, en supercool tjej som inte vill binda sig. Elin å sin sida kör hårt och spelar svår för att behålla kontrollen. ”Om man inte vill ha någon får man vem man vill”, resonerar hon. Mitt i allt detta befinner sig också Aurelia, som verkar vara den enda som verkligen är angelägen om att Törnrosa ska vakna.

I pjäsen, inspirerad av Eva Illouz studie “Därför gör kärlek ont – en sociologisk förklaring”, möter den klassiska kärlekssagan en mer samtida syn på kärlek och relationer. Vad händer när vi går in i relationer på ojämlik grund? Hur kommer det sig att känslomässig självständighet tillskrivs hög status, medan starka känslor och beroende nedvärderas? Vad har vi egentligen för ansvar för våra egna och andras känslor?

Biljetter bokas via Helsingborgs stadsteater. Biljetter säljes även över disk på Dunkers kulturhus.

Spelplats: Blackboxen, Nicolaiskolan.

Läs mer om hela festivalen på www.bibu.se. Arrangeras av BIBU i samarbete med Hasab, Helsingborgs stadsteater, Dunkers Kulturhus och Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stad.