Capoeira

Capoeira. det är en blandning av dans, akrobatik, kampsport och musik. Utövandet har sina rötter i Brasilien och anledningen till att det är dans och musik är att det finns en fascinerande historia bakom om hur slavar tvingades att dölja sin kampsport från de portugisiska slavdrivarna under sin fångenskap. Därför kamoflerades allt som en dans.
Capoeira är ett spel som har mycket glädje och energi med sig. Träningen är fantastisk för barn såväl som vuxna och ger en väldigt allsidig effekt för kroppen.

Man tränar under bar himmel vid Klitterhus strand, bredvid volleybollplanen. Träningen är öppen från åldrarna 5 och uppåt och passar barn väldigt väl. Man behöver inga förkunskaper alls. Vill man vara med så dyker man bara upp, alla är välkomna.