Doc Lounge Helsingborg – Honeyland
6 nov

Doc Lounge Helsingborg – Honeyland

Tidpunkt
6 november 2019, 18:00 - 21:00
Plats
Koppi

Längs en brant klippavsats mitt bland vackert, prunkande växtlighet får vi följa Europas sista, kvinnliga bijägare. En otroligt vacker och färgstark dokumentär om omvårdnaden av naturens resurser. Vi håller som vanligt till i Koppis rosteris häftiga lokal.

Om filmen:

Honeyland
Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov/ Nordmakedonien/ 2019/ 97 min

”The Sundance Grand Jury Prize turns one woman’s life into an allergory for humanity’s survival.” – Jude Dry, IndieWire

Möt Hatidze Muratova – den sista i en lång rad av Makedoniska bijägare av vildhonung. Långt uppe i bergsregionen, utan elektricitet och rinnande vatten bor hon tillsammans med sin mamma. Hon lever på att tappa upp vildhonung och sälja på de lokala marknaderna inne i staden. Den harmoniska tillvaron kastas dock omkull då en nomadisk familj flyttar in bredvid. Till en början försöker hon välkomna dem med ett öppet hjärta och delar med sig av sina honungstips. Dessvärre är detta något patriarken i familjen snart ser till att utnyttja, själv i desperat behov att kunna mätta sina sju barn. En dokumentär om disharmoni, exploaterande av naturens resurser och hållbarhet.

Gäster för kvällen tillkommer.

Kvällens schema:

18:00 – Dörrarna öppnar
18:30 – Filmstart, Honeyland
20:10 – Samtal med gäst

 

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!