Dunka Dunkers 2018 – elektronisk minifestival

Dunka Dunkers 2018 – elektronisk minifestival

EMC – Helsingborg bjuder in till Dunka Dunkers 2018, en elektronisk musikfestival i miniformat. Sex timmar spännande, inspirerande och uttrycksfull elektronisk musik från lokala artister med anknytningar till Helsingborg som stad och sound. Mellan 15.00-21.00 lördag 26 maj kan du höra det bästa Helsingborg kan erbjuda med elektroniska ljud och oljud.

Fri entré.

Vi har letat och lyft på stenar och grävt i den skånska (Helsingborgska) myllan för att få fram några av de bästa ur den elektroniska musikscenen just nu, en showcase av lokala artister och deejays alla med sitt eget säregna sound och uttryck.

Musikalisk bredd med liveakter som Joannas Hair som bjuder på modern droneaktig spa musik till Fredrik Segerfalk´s livejam med analoga trummaskiner och vintage syntar, experimentell elektronisk livemusik med Erik från Doemstic Affairs i Berlin, Nimam´s ryckiga och galna rytmer och vi kommer höra dj´s spela djungle och Drum & Bass blandat med tech house och afro house. En fin mix för en eftermiddag med elektroniska utsvävningar.

ATRIET (LIVE)
Joana´s Hair (Helltown/Malmö)
Fredrik Segerfalk (Analog Sweden)
Alkestrand & Pedersen (Malmö)
Erik Jäähalli (ICIF/Börft)
Nimam Spregleda (Börft Rec. / Ski Boy Rec. / Helltown Acid Militia)

TRAPPAN (DJ´S)
Per Hammar (Dirty Hands/Kiloton)
Aron Mesterbasic (Wazabitech / EMC)
Social Sounds
Dj Phono (DIN -SYNC, RE-303 Rec. Helltown Acid Militia)

Med hjälp från våra samarbetspartners Helsingborg Stad, Folkuniversitetet, Kulturhotellet och från Dunkers kulturhus får vi chansen att göra denna festival levande. Vi i EMC anser att det är viktigt både för staden och för scenen att elektronisk musik får lov att finnas i det offentliga och publika i olika sammanhang. Helsingborg har sitt eget sound och det gör att artisterna härifrån låter eget och spännande.