En julsaga

En julsaga

I årets stora familjeföreställning möter vi Maria Kulle i rollen som Ebenezer Scrooge – en riktigt girig, bitter och elak typ. Där andra ser julen som en kärleksfull högtid som firas i familjens famn tänker han bara på att tjäna pengar. Scrooge gnuggar sina händer medan han föraktfullt fnyser åt glöggmys och barnens glädjestrålande förväntan. Ännu känner han inte livets förgänglighet fladdra i ögonvrån.

Men natten mot julafton förändras allt. Scrooge vaknar med ett ryck av att en vålnad uppenbarar sig vid sängkanten. Det är hans döde affärskompanjon Jacob Marley. Han har fjättrats vid tunga kedjor för att han under sin livstid utnyttjat andra för egen vinnings skull. Och Scrooge riskerar att gå ett mycket värre öde till mötes.

Så börjar författaren Charles Dickens mest älskade klassiker som satts upp på teaterscenen massor av gånger. Denna uppdaterade version har gått för fulla hus i London de senaste åren. I En julsaga ser den pengahungrige men också ensamme Ebenezer Scrooge sanningen i vitögat efter mötet med tre julspöken. Det är en magisk berättelse om gemenskap och kärlek. Och om hur livets orättvisor kan forma en människa.

På scenen: Gustav Berg, Cecilia Borssén, Maria Kulle, Emma Mehonic, Robert Olofsson

Av: Patrick Barlowe, baserad på Charles Dickens roman i översättning av Felicia Stenroth

Regi: Viktor Tjerneld

Scenografi och kostym: Franciska Zahle

Ljuddesign: Ida Jacobsen

Dramaturg: Hanna Nygren*
*Student från Stockholms dramatiska högskola

Från 7 år

Öppettider i biljettkassan och telefon 042-106810, tis-lör kl 12.00-18.00, sön 2 timmar före föreställning. I samband med föreställning har vi öppet t.o.m. föreställningens start. Vänligen observera att biljettkassan har stängt måndagar.

Storan har ett begränsat antal rullstolsplatser på rad 7. För rullstolsbokning vänligen kontakta biljettkassan 042-106810.