Familjedrejning
1 jul

Familjedrejning

Tidpunkt
1 juli 2019, 10:00 till 31 oktober 2019, 23:59
Plats
Wallåkra Stenkärlsfabrik
Ålder
4-99 år

En levande lektion, full av historia, som inte bara är rolig utan också givande. En härlig, sensibel, kladdig upplevelse som resulterar i ett unikt stenkärl som bränns och saltglaseras i nästkommande bränning. Oftast är det tre generationer som gör något trevligt och lärorikt ihop. Eller så är det två eller tre familjer som gör något gemensamt.

När ni kommer till oss så börjar vi med en visning av Wallåkra Stenkärlsfabrik som samtidigt är en förberedelse inför drejningen. Naturligtvis anpassar vi upplägget efter de yngre deltagarna. Vår tanke är att det ska vara spännande och lärorikt för alla. Väl i verkstaden får alla dreja varsitt stenkärl. Här utgår vi utifrån individen. Alla har olika erfarenheter, är olika och lär olika. Alla presterar utifrån sina egna förutsättningar. Det ni får är en specialupplagd upplevelse med kulturhistorisk förankring. Dreja i nordvästskånsk lera, trampad av dinosaurier, som resulterar i ett förevigat unikt minne.

För sommaren finns bokningsbara tider online. För övriga tider vänligen kontakta oss så hjälper vi er att hitta ett datum som passar både er och oss.

Från cirka 4 år.