Familjelördag i Surrealist Lee Miller

Från 1 september till 8 december anordnar vi familjelördagar alla ojämna veckor. Vi utgår från någon av våra utställningar och fördjupar oss i ett tema via visningar, skapande och prova på. Vi lär oss tillsammans och av varandra. En utställningspedagog finns alltid på plats. På Familjelördag besöker vi även Henrys, vår nya utställningssal. Ett rum för ungt skapande.

Vissa människor tycks leva flera och mångfacetterade liv under sin existens. Lee Miller (1907-1977), surrealistfotograf, krigskorrespondent, modell och gourmetkock, var onekligen en av dem. I utställningen på Dunkers visas Lee Millers fotografiska perspektiv och hennes nära samröre med surrealiströrelsen och fotografen Man Ray på 1930-talet.

Utställningen Surrealist Lee Miller visas 13 oktober – 20 januari 2019.

Fri entré för vuxen i barns sällskap och för alla till och med 18 år.

De flesta aktiviteterna är utformade för att passa barn i åldern 4-12 som samarbetar med en vuxen.

Fotografi: David E. Scherman, Dressed for war, London, England 1942 ©Lee Miller Archives England 2018. All Rights Reserved www.leemiller.co.uk.