Familjelördag i The Climate Experiment

Från 1 september till 8 december anordnar vi familjelördagar alla ojämna veckor. Vi utgår från någon av våra utställningar och fördjupar oss i ett tema via visningar, skapande och prova på. Vi lär oss tillsammans och av varandra. En utställningspedagog finns alltid på plats. På Familjelördag besöker vi även Henrys, vår nya utställningssal. Ett rum för ungt skapande.

I mer än trettio år har konstnärsduon Bigert och Bergström intresserat sig för hur människan med vetenskapens och teknikens hjälp försökt kontrollera väder och skapa artificiella klimat. Hur förhåller sig människan till naturen? Vart är vi på väg? Klarar jorden, haven och luften av att återhämta sig från människans framfart? Hur reagerar och agerar vi på ständigt återkommande rapporter om klimathot och extrema väderleksfenomen?

The Climate Experiment – Bigert och Bergström visas till 21 oktober.

Fri entré för vuxen i barns sällskap och för alla till och med 18 år.

De flesta aktiviteterna är utformade för att passa barn i åldern 4-12 som samarbetar med en vuxen.