FemTalks: Pengar

FemTalks: Pengar

PENGAR! Pengar sägs vara tid, makt och en massa andra saker. Vi ska försöka se pengar ur ett feministiskt perspektiv. Hur påverkar pengar våra liv i det långa loppet? Obetalt arbete, pensioner, löner – hur hänger det ihop med könsroller och hur kan vi bryta mönstret?

★ Vilka gästerna blir avslöjar vi inom kort!
_________________________________

★ Let’s talk about feminism! ★
FemTalks är ett feministiskt forum där vi sätter brännande aktuella ämnen i rampljuset. Förändring börjar med samtal. Här samlas vi för att prata, utvecklas och få nya perspektiv som kan hjälpa oss framåt i kampen för jämställdhet. Det finns ingen publik, utan alla får möjligheten att vara en del av samtalet.

För att alla ska trivas:
★ Vi lyssnar på varandra. Det här ingen debatt och ingen är här för att vinna samtalet.
★ Vi respekterar varandra. FemTalks ska vara ett tryggt rum för samtal. I detta forum försöker vi släppa på våra förutfattade meningar om varandra och ha öppna sinnen.
★ Du behöver inte ha en åsikt. Det är okej att prova sig fram under kvällen. Ingen tanke är för stor eller för liten för att sägas högt och du får alltid lov att ändra dig.
★ Använd ett inkluderande språk. Om du vill använda akademiska eller svåra termer, förklara vad de betyder.
★ Ge varandra utrymme. Om du är van att ta och få plats, se till att andra också får höras. Fråga vad andra tycker och peppa andra att våga tala.

FIKA:
Lättare förtäring och dryck finns att köpa Mindpark café i samma lokal.

TILLGÄNGLIGHET:
Det finns ramp, stor toalett, tyvärr ingen hörslinga. Kontakta oss gärna för mer information om lokalen.

ARRANGÖRER:
FemHbg i samarbete med THINK Open Space och Medborgarskolan. Med stöd av Visionsfonden.