Föreläsning av Anders Hansen och Spelberoendes riksförbund
17 okt

Föreläsning av Anders Hansen och Spelberoendes riksförbund

Tidpunkt
17 oktober 2019, 17:30 - 19:00
Plats
Jarl Kulle scenen

Anders Hansen är läkare, psykiater och bästsäljande författare vars föreläsningar ger enkla råd till hur vi alla kan må och prestera bättre.

Spelberoendes riksförbund kommer att ge er föräldrar tips på hur ni kan se tecken men även vad ni kan göra och vart ni kan vända er om problemet blir för stort.

Anders Hansen kommer att föreläsa ur sin bok Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar – med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!