Fotofestival

Fotofestival

Fotofestivalen bjuder på utställningar, plankettävlingar, bokförsäljning och föreläsningar. Medverkar på festivalen gör natur- och landskapdsfotograferna Björn Albinson, Christian Lindh, Helén Hjalmarsson och Hans Strand. Fika finns att köpa.

Björn Albinson ”Bevingat”

Björn Albinson är en hängiven naturfotograf från Alingsås. Han kommer denna kväll ge oss små smakprov från flera av sina senaste resor. Från Island i norr till Antarktis i söder, från USA i väst till Thailand i öst och även inslag från vår svenska närmiljö. Av rubriken kan man utläsa att det blir en del av Björns bevingade vänner som kommer att visas, allt från fåglar, fjärilar och andra insekter men även lite landskap och djur kan utlovas.

Christian Lindh

Fotograferar landskap och stad från luften med motoriserad flygskärm. Har fått närkontakt med och fotograferat rovfåglar. Sett den flygande Örnens öga.

Helén Hjalmarsson “Runt min husknut”

Följ med runt min husknut till det lilla i det stora landskapet. Skogen är min energikälla där jag fångar en detalj i det stora hela och ljuset har en stor betydelse. Med mina bilder vill jag förmedla en känsla och närvaro med flera detaljer till betraktaren så de kan fylla sina sinnen.

Hans Strand

En av våra internationellt sett mest kända natur- och landskapsfotografer gästar vår fotofestival 2018 och berättar om sin fotografering, visar sina personliga favoriter i ett retrospektivt bildprogram 1990-2018. ”Landskapsbilder från när(a) och fjärran”.