Framtiden bland stjärnorna?

Framtiden bland stjärnorna?

Större raketer och bättre teleskop har tagit stjärnor och planeter närmare oss än någonsin tidigare. Vad har vi att vänta av framtiden? Ska vi kolonisera Mars? Kommer vi att hitta utomjordingar? När ska vi förstå mörk materia? Rymden har fascinerat oss sen antiken. De senaste årens vetenskapliga genombrott och snabba tekniska utveckling kan göra tidigare spekulationer till verklighet. Men varför är rymden så viktig för oss? Vad ska vi ha den till?

Kunskapsklubben Folkuniversitetet välkomnar alla nyfikna. Dra ihop kollegorna eller vännerna. Ta med din pappa eller grannen. Bästa AW-hänget för dig som vill delta i reflekterande samtal och hjärnkittlande upplevelser! Upplev vetenskap bortom labb, formler och avhandlingar!

I Kunskapsklubben får du kvalitetssäkrad kunskap från våra universitet och högskolor och träffar nya bekantskaper i oväntade sammanhang. I en tid av falska nyheter och informationsbubblor bjuder vi in våra vardagshjältar – forskarna som tar reda på hur det egentligen ligger till.