Informationsmöte om nattvandring – Fredriksdal

Informationsmöte om nattvandring – Fredriksdal

Bli en trygg förebild – nattvandra på Fredriksdal Nu kan du vara med och göra så att fler känner sig trygga i ditt område. Att nattvandra är lika viktigt som det är enkelt. Det handlar mest om att vara där, fråga hur någon mår, lyssna, eller kanske låna ut mobilen. Många unga som är ute på kvällar och nätter saknar trygga vuxna. Genom att vara på plats några timmar i månaden kan du bidra med en vuxen persons närvaro, bygga upp ett förtroende och finnas till hands där det händer. Innan det händer.

Som nattvandrare går du alltid i grupp, aldrig ensam. Vill du inte vara ute på kvällar och nätter kan du välja att nattvandra under dagtid.

Janne Lundholm från stiftelsen nattvandring.nu berättar om nattvandring, hur viktigt vuxnas engagemang är och hur du kan vara med och starta eller delta i en nattvandringsgrupp i just ditt område. Volontärcenter och avdelningen för trygghet och säkerhet inom Helsingborgs stad samarbetar med stiftelsen nattvandring.nu för att uppmuntra och stötta grupper som vill börja nattvandra i Helsingborg.

Nattvandring.nu och Volontärcenter – en del av Helsingborgs kontaktcenter.