Konsert med Flamencobandet Las Migas
8 jul

Konsert med Flamencobandet Las Migas

Tidpunkt
8 juli 2019, 19:00 - 20:30
Plats
Stranden vid Lagunen Landskrona

Flamenco från Barcelona till Landskrona

Sommar i Lagunen blir under juni och juli en levande mötesplats, vackert beläget vid stranden i Landskrona.

Den 8 juli kommer flamencobandet Las Migas spela på Lagunens stora scen.

De har turnerat världen över och nominerades till en Latin Grammy Award 2017 för deras förra album. Nu släpper Las Migas albumet Cuatro’ (fyra). Ett passande namn då gruppen består av fyra kvinnliga musiker och det är deras fjärde album. De gör i samband med detta en omfattande internationell turné.

De har spelat under namnet Las Migas i 15 år, vilket märks i samspelet och timingen. 2007 släpptes det första albumet och tre år senare kom det första med egenkomponerad musik. Barcelona-baserade Las Migas startades av fyra musiker från olika städer i Spanien, som inte bara täcker in hela landet geografiskt, utan även kulturellt.

De kom från olika håll men möttes i passionen för flamenco. Genom att plocka in inspiration från andra stilar, som pop och latin, har de hittat ett eget uttryck.

Las Migas består av: Roser Loscos de Lleida (fiol), Marta Robles de Sevilla (gitarr), Alícia Grillo de Córdoba (gitarr) och Bego Salazar de Salamanca (sång). På scen har de även sällskap av David Domínguez (percussion)
Afra Rubino (gästande gitarrist).

För att få en känsla av vad det spelar för musik, länk med en av deras musikvideor.

Las Migas ”La Tarara”, musikvideo:

https://m.youtube.com/watch?v=j8nRJuRZtCI

Konserten är gratis!