Korallerna och Svanholm Singers – körfestivalen Nordklang
27 jun

Korallerna och Svanholm Singers – körfestivalen Nordklang

Tidpunkt
27 juni 2019, 20:00 - 21:30
Plats
S:ta Maria kyrka

Damkören Korallerna är en ung, framgångsrik kör och ett välkänt inslag i Lunds sång- och musikliv sedan den grundades år 1978 av Eva Svanholm Bohlin. Svanholm Singers bildades i Lund 1998 och har snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest framstående kammarkörer för män. Konserterna ingår i körfestivalen Nordklang som pågår mellan 26-29 juni runt om i Helsingborg.

Damkören Korallerna leds sedan 2012 av Linda Alexandersson som arbetar som dirigent och frilansande tonsättare. Repertoaren är blandad: klassisk och modern, profan och sakral. Kören hörs ofta i Lunds domkyrka, men också i många andra sammanhang och har en lång internationell tävlingstradition. Våren 2019 leds kören av Morten Heide som är utbildad konsertpianist och kördirigent. Damkören Korallernas ambition under festivalen Nordklang är att framföra musik som uttrycker kraft, förtröstan och glädje. Inget ämne är för stort eller för trivialt; känslan av vackert väder, hoppet om vingar eller ytterligare dimensioner i den jordiska tillvaron.

Svanholm Singers har vunnit första pris vid ett flertal internationella körtävlingar. Svanholm Singers består av ett tjugotal sångare i 20-30 årsåldern och leds sedan 2001 av dirigenten Sofia Söderberg. I ett program om sommaren och kärleken bjuder manskören Svanholm Singers på gamla klassiker och kända visor i nyskrivna arrangemang. De kommer också att bjuda på smakprov ur sin kommande föreställning Mandom, mod och morske män, ett konstprojekt som reflekterar över synen på manlighet, hur den förändrats genom tiderna och i musiken, samt vilka förväntningar vi har på männen idag.

 

Entré 200 kronor för vuxna, 100 kronor för studerande samt barn och ungdomar under 18 år. Biljetter finns att köpa från 31 maj i S:ta Maria kyrka samt före konserterna vid kyrkans entré. Betalning vid förköp endast swish. 17 Fairtradecafé från klockan 19 fram till konserterna börjar.