Mamma till sin mamma

”Att bli mamma till sin mamma när man är vuxen tror jag är otroligt svårt, men att bli mamma till sin mamma innan man själv är vuxen är oftast omöjligt.” Katarina Holmsten berättar öppet och nära sin historia om när hennes mamma drabbades av en neurologisk sjukdom när Katarina var i tonåren. Hon berättar att hon ofta fick ta beslut som hon inte var mogen för och om hur det påverkade henne mitt i uppväxtåren.

Hon vill också förmedla att man som barn måste få vara barn och det är så viktigt att de vuxna stiger fram även om det verkar som man klarar av situationen. ”Andra ska inte behöva gå den långa väg jag fick göra och de som känner igen sig i denna berättelse ska veta att de inte är ensamma. Det finns massor av hjälp att få, men ibland måste man be om den.”

Var? Helsingborgs stadsbibliotek, hörsalen, plan 2.

När? Torsdagen den 3 maj klockan 18:00-19:30.

Frågor? Ring kontaktcenter 042-10 50 00.

Ingen föranmälan. Fri entré.