13 nov

Mamman som gick ut genom dörren och försvann!

Tidpunkt
13 november 2019, 18:00 - 19:30
Idé A Drottninghög

Han var bara sex år när hon, hans egen mamma, barfota lämnade familjen i tron att hon var den nya tidens messias som skulle frälsa världen. Anneli och Andreas Jäderholm, mor och son, försöker göra allt det svåra runt Annelis psykossjukdom begripligt. För Andreas del en uppväxt utan en närvarade mamma, sökandet efter referenser, vad är friskt och vad är sjukt? Idag är han 25 år och lever ett stabilt liv men det har inte alltid varit så. Uppväxten fick konsekvenser. Han är hobbymusiker, kallar sig själv beteendegranskare och arbetar till vardags som elevassistent i särskolan.Under åren har Anneli insjuknat i psykosskov sju gånger, varje gång fylld av skuld. En psykolog försökte motivera henne tillbaka till livet och fann efter många timmar äntligen fram till det som skulle komma att förändra Annelis liv. Hon sa ”Om du inte reser dig nu så kommer inte dina barn heller att kunna resa sig om de kommer i besvärliga situationer i livet”. Om hon reste sig? Idag lever hon ett fantastiskt liv, har en fin relation till sina båda barn, är egenföretagare sedan tio år tillbaka, handleder grupper, föreläser, driver pre- rehab gården ”Elings ARK” och mycket mer.
I samarbete med VOF