Mammutar. Vi kan återskapa dem – men bör vi?

Mammutar. Vi kan återskapa dem – men bör vi?

Skulle du vilja se mammutar i Sibiriens vildmark igen, eller kanske stöta på en uroxe under löprundan? Det kan mycket snart bli verklighet. Runt om i världen återskapar forskare just nu utdöda djur: från arter som nyss försvann till mammutar och dinosaurier. I labb kombineras fynd från fossil med banbrytande genetisk teknologi. Skälen till att återskapa arter handlar om allt från bevarande av arter till att bekämpa klimatförändringarna. Vilken värld kommer detta att skapa? Är det verkligen en bra idé.

Kunskapsklubben Folkuniversitetet välkomnar alla nyfikna. Dra ihop kollegorna eller vännerna. Ta med din pappa eller grannen. Bästa AW-hänget för dig som vill delta i reflekterande samtal och hjärnkittlande upplevelser! Upplev vetenskap bortom labb, formler och avhandlingar!

I Kunskapsklubben får du kvalitetssäkrad kunskap från våra universitet och högskolor och träffar nya bekantskaper i oväntade sammanhang. I en tid av falska nyheter och informationsbubblor bjuder vi in våra vardagshjältar – forskarna som tar reda på hur det egentligen ligger till.