Rondo, ballad och habanera – lunchkonsert med kort middagsbön
7 aug

Rondo, ballad och habanera – lunchkonsert med kort middagsbön

Tidpunkt
7 augusti 2019, 12:00 - 12:30
Plats
S:ta Maria kyrka

Simon Danell är född och uppvuxen i Påarp. Han började ta pianolektioner vid 15 års ålder på Kulturskolan i Helsingborg. Efter studier på Sundsgården flyttade han till Haag för att studera för professor Naum Grubert. År 2017 spelade han in sin debutskiva, som gavs ut av det italienska skivbolaget Sheva Collection 2018. Vi kommer att få lyssna till Mozarts Rondo i a-moll och Debussys Estampes som tar oss runt världen – först till östra Asien, sedan till Spanien för att dansa Habanera och till slut, i den tredje satsen, sitter vi i Debussys trädgård och iakttar regnet som faller. Konserten avslutas med Ballad nr. 2 av Chopin.

Simon Danell, piano

Tunnbrödsrulle med kaffe serveras för 50 kronor.

 

Kommande konserter:

Onsdag 14 augusti 12:00 – Blockflöjt och vevlira

Clara Guldberg Ravn, blockflöjter
Johannes Geworkian Hellman, vevlira

Denna konsert är ett möte mellan den danska blockflöjtisten Clara Guldberg Ravn och den svenske vevlirespelaren Johannes Geworkian Hellman. Här ges nytt liv till musik ifrån medeltidens Europa. Programmet består av melodier och manuskript som överlevt från 1200- och 1300-talen ända fram tills idag. Musiken presenteras här i nya färger och framförs i ett glödande samspel med virtuositet, passion och glädje. Duon har arrangerat musiken med breda influenser och inspiration från både folkmusik och klassisk musik.

Onsdag 21 augusti 12:00 – Psalmer i annan skrud

Maria Nielsen, orgel

Maria Nielsen är en av Maria församlings organister och har arbetat i församlingen sedan 1993. Så här berättar hon om sin konsert: ”Koralmelodier har så länge de har funnits inspirerat tonsättare till att bearbeta dem, utsmycka dem och skriva variationer över dem. Ibland kan melodin urskiljas klart och tydligt precis som vi är vana att höra den, men den har kanske fått en ny harmonisering eller ett nytt tempo. En psalm i dur får en annan färg när den klingar i moll. Ibland har psalmen utsmyckats så pass att den knappt går att känna igen; den kan ha blivit kolorerad med drillar och ’girlanger’. Bara fantasin sätter gränser.”