Sisters of Invention & Karolina Almgren Projekt

Sisters of Invention & Karolina Almgren Projekt

Sisters of Invention är Göteborgssystrarna Malin och Karolina Almgren. Deras musik kan beskrivas som stämningsfull jazz med popinfluenser, elektronik och poetiska texter. De har spelat runt omkring i Sverige och i Europa som duo där improvisation, svängigt groove och ljudlandskap står i fokus. 2016 vann gruppen priset som bästa grupp i tävlingen “Euro Radio Jazz Competition” i Amsterdam och 2017 belönades med Sveriges Radios jazzkatt i kategorin “Årets grupp”.

På scen: Karolina Almgren: Sopransaxofon, sång, elektronik Malin Almgren: Trumset/Percussion, sång Karolina Almgren Projekt startades på uppdrag av Ystad Jazzfestival 2017, de framför nykomponerad musik som blandas med visor och jazzlåtar i helt nya versioner. Bandet fokuserar på sväng, rytm och starka melodier. Den spännande sättningen gör musiken ny och fräsch och full av kontraster och överraskningar.

På scen: Karolina Almgren: Sopransaxofon Anni Egegcioglu: cello Martina Almgren: trummor/percussion Isa Savbrant: Kontrabas Malin Almgren: trummor/percussion.