Skuggsyskon med Östra Teatern

Två män och en kvinna möts i terapi. De är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsvariation. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna…

I ett samarbete med Vård och omsorgsförvaltningen visar vi denna viktiga och berörande föreställning för alla som finns runt ett barn med speciella behov.

Östra Teatern gör oss uppmärksamma på syskon till människor med funktionsvariationer. En anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bäst sätt?

Skuggsyskon ingår i Bräcke Diakonis projekt Vuxensyskon, finansierat av Arvsfonden och i samarbete med FUB, Autism & Aspergerförbundet, RBU, Studieförbundet Vuxenskolan, Nka.

Läs gärna mer på http://www.ostrateatern.se

Speltid: 50 min + ca 40 min eftersamtal

Max Publikantal: 150

OBS! Fri entré men måste förbokas på 042-10-74-00, Dunkers reception.

Manus: Gunilla Boëthius/Henrik Holmer

Regi: Stephen Rappaport