Vendeltidsdagarna 29-30 september

Upplev makten och prakten i vendeltidens Uppåkra! Vendeltiden är den flärdfulla epoken före vikingatiden, mellan ca 550 och 750/800 e kr. Den 29-30 september vrider vi tillbaka tiden i Uppåkra med hela 1 400 år, till år 618, och bjuder in till en hejdundrande fest i regionens forna maktcenter.

Genom en mängder olika aktiviter och attraktioner återskapar vi vendeltiden autentiskt och vetenskapligt!

Vad finns att uppleva?

• Stora grupper av festklädda och festsmyckade krigare, män och kvinnor, från fjärran länder.
  • Unika vendeltida modevisningar
  • Hantverksutförande i textil och trä
  • Smide och gjutning
  • Mat-, krydd och mjödtillverkning
  • Flertalet stånd med försäljning
  • Guidade visningar av Uppåkra
  • Sagostunder för både barn och vuxna
  • Fyndvisning i anslutning till höstens utgrävningar
  • Arkeologiskola med Uppåkras arkeologer/vetenskapspedagoger
  • Teateruppsättning av Beowulf i Uppåkra kyrka
  • Mat och fika serveras på området!

Entré: 100 kr. Sparbanken Skånes kunder går in gratis mot uppvisande av bankkort. Medföljande barn går in gratis mot att föräldern visar upp bankkortet. Studenter: 70 kr Ungdomar 13-18: halva priset Barn upp till 12: fri entré