Vernissage: View Chile

Vernissage: View Chile

Landskrona Foto varje presenterar varje sommar ett annat lands fotografi i en stor utställning. I år har turen kommit till ett latinamerikanskt land och valet föll på Chile. Välkommen på vernissage torsdag 28 juni kl 18.00.

Med Chile har Sverige flera beröringspunkter. Båda länderna är geografiskt avlånga med placering lite i utkanten av respektive kontinent. Alltsedan den statskupp som ledde till en militärdiktatur 1973 har de mänskliga kontakterna mellan länderna varit starka. Fortfarande bor det mer än 50.000 människor med chilensk bakgrund i Sverige.

 

De kulturella och vetenskaliga banden mellan länderna är starka. Samtidigt är naturligtvis skillnaderna stora – socialt, kulturellt och politiskt – och detta visar sig i Chiles fotografiska tradition. Utställningen är sammanställd av den franske skribenten och curatorn Christian Caujolle i samarbete med Rodrigo Gomes Riviera, som är konstnärlig ledare för fotofestivalen i Valparaiso. I utställningen visas den internationellt ryktbare fotografen Sergio Larrain tillsammans med verk från ytterligare sex fotografer.

 

Utställningen visas 28 juni – 28 oktober.