Vinprovning av Svenska viner

Vinprovning av Svenska viner

I juli 2018 ges återigen ett unikt tillfälle att prova skånska viner. Utställare från skånska kommersiella vingårdar kommer att ge både oerfarna och erfarna dryckeskännare möjlighet att dofta, smaka och uppleva lokala viner. Under 3 fredagar i juli blir Radisson Blu Metropol Hotel en unik mötesplats för dryckeskännare. I samarbete med 7 skånska vingårdar bjuds ni på en härlig upplevelse med fokus på läran om ädla drycker. Man får chansen att dofta, smaka och uppleva de lokala vinerna. Utställarna finns på plats för att dela med sig av sina erfarenheter och ge besökarna bästa möjliga smakupplevelse.

Njut i en trevlig atmosfär med likasinnade och ta en bit mat i hotellets restaurang med brett vinutbud efteråt. “Min vision är att sprida budskapet om svenskt vin och försöka synliggöra det för så många som möjligt. Efter många års erfarenhet, vet jag att intrycket och upplevelsen hos de som provar svenskt vin för första gången är mycket positivt”. -Mattias Säfwenberg, Sommelier och dryckesansvarig på Aludden Prôvidore i Lerum.

Vinlandet Sverige har vuxit fram under de senaste 20 åren genom många människors enskilda initiativ, energi och beslutsamhet. I nuläget förverkligas detta främst genom mycket engagerade entreprenörer som bygger upp vingårdar i mindre och större skala. Den svenska vinodlingens kvalité har också förbättrats avsevärt de senaste åren. Många av gårdarna har fått utmärkelser både internationellt och vid vinprovningar av föreningen Svenskt Vin. Det finns vingårdar med endast några hundra vinstockar och det finns gårdar med upp emot 120 000 vinstockar. Återigen samlas de skånska vingårdarna för att lyfta fram de svenska vinerna.

När: Fredagar 6,13 & 20 juli

Pris: 25 kr per provsmakning .

Läs mer: facebook.com/RadissonBluMetropolHotelHelsingborg

För mer information, kontakta: Ida-Marie Isaksson Marketing Coordinator +46 42 623 79 65 ida.isaksson@radissonblu.com Mikael Wennerström General Manager +46 42 623 79 61 mikael.wennerstrom@radissonblu.com